19.2.2013

Pizza kananmunapohjalla

En ole mikään karppaaja, vaan välillä tuntuu, että jopa päinvastoin. Löysin kuitenkin taannoin pizzareseptin, jossa pohja oli valmistettu pelkästä kananmunasta ja tänään oli oivallinen päivä kokeilla sitä.

Pohjan valmistukseen tarvitset 6 kananmunaa.
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. 
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (lue: ei tipu kulhosta, vaikka käännät sen ylösalaisin)
3. Vatkaa myös keltuaisia ja yhdistä ne sen jälkeen valkuaisvaahdon kanssa samaan kulhoon. Sekoita. 
4. Levitä kananmunavaahto uunipellille tasaiseksi levyksi.
5. Paista 200 asteessa n. 6-10 min, kunnes se saa hieman väriä.

 
Tämän vaiheen jälkeen valmistus etenee kuten normaalinkin pizzan kanssa: tomaattimurskaa tms., halutut täytteet, juustoraaste ja eikun takasin uuniin 10-15 minuutiksi! :)


Kananmunapohja on aika pehmoinen, minkä vuoksi palan kampeaminen lautaselle vaati hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos oli oikein maukas! Kananmunapohja maistui aika makealle ja mietinkin, miten se olisi reagoinut, jos siihen olisi sirotellut suolaa ennen uuniin laittoa... Aion kyllä ehdottomasti tehdä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti