3.3.2014

Virkattu vauvan peitto

Innostus käsitöihin on ollut valtava viimeiset pari kuukautta. Koko ajan tekee mieli näprätä lankoja tai kankaita. Ystäväni Minna on ihan viimeisillään raskaana ja mikäs sen parempi käsitöiden kohde kuin vauva! Nyt kun peitto on luovutettu tuleville vanhemmille voin ilolla esitellä tekeleeni myös täällä blogin puolella.


Ajatus vauvan peitosta sai alkunsa, kun virkkasin vauvalangasta tuollaisen samanlaisen tilkun kuin mitä joululahjoissa käytin kalastajalangasta tehtyinä. 

Ohjeen olen napannut äidin käsityölehdestä. Olisiko ollut Kauneimmat käsityöt. Numeroa en valitettavasti muista. 
Tilkun ohje on erittäin helppo ja ainakin itse koen, että juuri kuvallinen ohje on helpompi kuin sanallinen. En ehkä ole tarpeeksti harjaantunut vielä... Peittoon näitä tilkkuja tuli yhteensä kaksitoista. Kokonaisuudessaan peiton mitoiksi tuli n. 72 cm x 83 cm, kun reunoihin jäävät kaistaleet huomioidaan. 


Mintunvihreään taustakankaaseen päädyin, koska vauvan sukupuoli ei vielä ole tiedossa. Mintunvihreä palvelee sekä tyttöä että poikaa ja lisäksi kyseinen väri miellyttää kovasti mun silmää. :) Eurokankaassa kyllä hipelöin myös kauniin vaaleansinistä ja pehmeää kangasta, mutta päädyin sitten tähän sukupuolineutraalimpaan väriin. Ihan varmana tän sisäisen väritaiston jälkeen se vaavi on poika... :D



Varsinaiseen peitto-osaan olen käyttänyt kaksi samankokoista kangaspalaa, jotka ompelin yhteen kohtalaisen läheltä reunaa. Olen niin amatööriompelija, joten yllätyin, kun lopputuloksesta tuli noinkin siisti. Työläin vaihe peiton teossa oli tilkkujen kiinnittäminen ensin toisiinsa ja sen jälkeen kankaaseen. Kärsivällisyyttä vaativaa hommaa, mutta mukavaa oli!

Kuten postauksesta voi havaita, tämä ei ole mikään varsinainen ohje vauvan peittoon, mutta toivon sen tuovan inspiraatiota tämän lukeneille. Mielelläni myös vastaan kysymyksiin ja annan vinkkejä, jos kiinnostuitte tekemään jotain samankaltaista. :)

2 kommenttia:

  1. Voih<3 Oot sä kyllä aikamoinen näpertelijä, mutta ei se haittaa, koska meidän vauva saa siitä työn tuloksesta nauttia ;) :D

    VastaaPoista